Βιβλιοθήκη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον 1ο όροφο του Διδακτηρίου του ΤΕΦΑΑ. Περιλαμβάνει βιβλία και περιοδικά ταξινομημένα με το σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LC). Οι περισσότεροι τίτλοι είναι στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα αλλά υπάρχουν αρκετοί και στην γερμανική γλώσσα. Οι χρήστες, ανάλογα με το τι ζητούν, μπορούν να ανατρέξουν στα ράφια όπου υπάρχει θεματολογική ταξινόμηση. Οι δεμένοι τόμοι των περιοδικών (τοποθετημένοι χρονολογικά) καθώς και τα τρέχοντα τεύχη των περιοδικών βρίσκονται σε ειδικό ράφι στο βάθος της βιβλιοθήκης. Το ίδιο ισχύει και για τις διπλωματικές εργασίες. Ακόμα υπάρχουν βιβλία αναφοράς (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, ευρετήρια κ.λπ.).

Επιπλέον προσφέρεται η δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών αθλητικού περιεχομένου μέσω του Sport Discus. Πρόκειται για μια διεθνή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει υλικό από περιοδικά, βιβλία, συνέδρια, συμπόσια κ. ά. που έχουν σχέση με όλες τις πτυχές της αθλητικής επιστήμης. Δημιουργήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Πληροφορικής στο Οντάριο του Καναδά και συνεργάζεται με διεθνείς βιβλιοθήκες και κέντρα πληροφοριών που είναι μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Αθλητικών Πληροφοριών. Καλύπτει υλικό από το 1975 ως σήμερα σε αντικείμενα όπως, αναψυχή, φυσική αγωγή, αθλητιατρική, φυσιολογία της άσκησης, αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της άθλησης, αθλητική προπόνηση, coaching, φυσική κατάσταση, Βιομηχανική, εξοπλισμός και αθλητισμός για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με απόφαση της 10ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Εποπτείας των Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ.(28/01/2013) αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται στο εξής η ακαδημαϊκή ταυτότητα ως κάρτα βιβλιοθήκης και σύμφωνα με την 29η Συνεδρίαση (27/11/2018) της Επιτροπής Βιβλιοθήκης, η ακαδημαϊκή ταυτότητα ως κάρτα βιβλιοθήκης θα ενεργοποιείται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και στα Παραρτήματά της με ισχύ έως τη λήξη της.

 

Ο δανεισμός βιβλίων διέπεται από το άρθρο 4 του ισχύοντος ενιαίου Κανονισμού του Συστήματος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ.  (www.lib.auth.gr)

Ώρες Λειτουργίας: Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αρχείο


Προσωπικό

Υπάλληλος Βιβλιοθήκης:

Επιστημονικά Υπεύθυνοι:

Νούσιος Γεώργιος, Αναπλ.Καθηγητής 

Δίπλα Κωνσταντίνα, Αναπλ.Καθηγήτρια (αντικαταστάτρια)

 

 

Επικοινωνία

Άγ. Ιωάννης, 62110, Σέρρες 

Τηλέφωνα
2310 991050 (Προϊστάμενη)
2310 991051 / 991055 (Φοιτητικά)
2310 991054 (Μεταπτυχιακό)
2310 991052 (Πρωτόκολλο)
 

info@phed-sr.auth.gr
Φόρμα Επικοινωνίας