info@phed-sr.auth.gr
Εγγραφές πρωτοετών στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (1-9.9.2022)

Εγγραφές πρωτοετών στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (1-9.9.2022)

Αγαπητή φοιτήτρια, Αγαπητέ φοιτητή,

Σε καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε συγχαίρουμε για την ευόδωση των προσπαθειών και την  επιτυχία σου!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων πραγματοποιούνται από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πληροφοριακό Σύστημα "Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022" του ΥΠΑΙΘ.

Στην ίδια προθεσμία, οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» α) εγγράφονται στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ και β) αποστέλλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή καταθέτουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένες/-οι στα δημοτολόγια Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε θα πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών

Σε συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ, θα λάβεις από το Πανεπιστήμιο ένα μήνυμα που θα σε καλεί να καταχωρήσεις –εντός συγκεκριμένης προθεσμίας- τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ενεργοποίησης ακαδημαϊκών υπηρεσιών του Α.Π.Θ.

Αφού ολοκληρώσεις και αυτή τη διαδικασία, θα λάβεις από το Πανεπιστήμιο και πάλι ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να ενεργοποιήσεις τη  φοιτητική σου ιδιότητα, αποκτώντας ιδρυματικό λογαριασμό. Ο ιδρυματικός λογαριασμός θα σου δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα σίτισης, οι εφαρμογές ηλεκτρονικής γραμματείας, τα ηλεκτρονικά μαθήματα κ.λπ.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή άλλο σπουδαίο λόγο) δεν καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή σου, είναι δυνατή η εγγραφή σου, μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης αυτής, με αίτησή σου, απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας σου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης. Σε περίπτωση που είσαι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε άλλο Τμήμα/Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, για να αιτηθείς την εγγραφή σου στο νέο σου Τμήμα, θα πρέπει να ζητήσεις τη διαγραφή σου από τη Σχολή/Τμήμα που είσαι ήδη εγγεγραμμένος/-η, προκειμένου να εκδοθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό διαγραφής το οποίο θα συνυποβάλεις με την αίτησή σου στο νέο σου Τμήμα.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος. Εφόσον δεν εγγραφείς ούτε με αυτή τη διαδικασία, χάνεις το δικαίωμα εγγραφής.

 

Στον «Οδηγό Επιβίωσης» μπορείς να ενημερωθείς για τις κάθε είδους υπηρεσίες που σου προσφέρει το ΑΠΘ.

Εδώ μπορείς να ενημερωθείς για τη δυνατότητα δωρεάν στέγασης στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 5 Σεπτεμβρίου 2022

Με βάση το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του ΑΠΘ, τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα ξεκινούν την  πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το ακριβές πρόγραμμα καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής μαθημάτων και εργαστηρίων ανακοινώνονται από τη Γραμματεία του κάθε Τμήματος στην ιστοσελίδα του.

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματός σου, μπορείς να ενημερωθείς εδώ (εξ’ αποστάσεως) και εδώ (δια ζώσης)

Share: 

Σύντομο URL: